Slibning af knive er noget der er værd at kunne

Nysgerrig med hensyn til sværhedsgraden ved at anvende de forskellige slibninger, spurgte Brend, Dozier og Crowell, som de syntes at være de sværeste at udføre. De gav forskellige meninger.

“Jeg tror, ​​hvilken en du bruger mest, er lettest, og den du bruger det mindste, er sværeste,” siger Crowell. “Engang plejede jeg at hule slibe meget, men så begyndte jeg at skære meget, og det viste mig, at en flad slibning ville skære bedre samlet til min brug. Jeg gradvist fased ud hule slibning og nu finder det svært i forhold til flad slibning af knive strygestål. ”

Dozier tilføjer spidst: “Jeg finder ingen af ​​dem hårdt. Jeg tror, ​​det afhænger af, hvordan du lærer at male først. Mange af beslutningstagerne lærte i dag af en anden og holdt fast i den maling, de lærte. ”

Brend rangerede slibninger i rækkefølge af vanskeligheder.

“Holdeknive er efter min mening sværeste at male,” begynder han. “Du skal styre bladet på et hjul for at danne en perfekt symmetrisk linje. Efter min mening bør du holde punktet tykt, og samtidig gøre dine kanter skarpe og tynde.

“Flad jord er næste efter hul. Efter min mening skal en ægte flad kniv være færdig med hånden, fordi slibebåndet ikke tillader en ægte flad overflade. Konvekse er det nemmeste, fordi du ikke har satte linjer eller mønster, når du sliber. ”

Hvordan spiller geometri ind i slibning af knive?

Er bladgeometri det vigtigste aspekt af et knivs skæreeffektivitet, eller er typen af ​​stål eller passende varmebehandling mest afgørende?

“Det vigtigste er bladgeometri,” siger Dozier. “Typen af ​​stål og hvordan det er varmebehandlet, har intet at gøre med, hvordan det skærer, kun hvor lang tid det skærer.”

Crowell adskiller sig fra hinanden.

“Varmebehandling, geometri og stål, i den rækkefølge”, opines han. “Hvis varmebehandlingen er forkert, vil resten være af ringe betydning. Korrekt geometri er næste vigtig. Stålet, selv om det er vigtigt, er ikke afgørende faktor. Selvfølgelig skal du have et ‘godt’ stål, men det er ikke det stål, der gør forskellen. Bare fordi du måske har den nyeste, betyder det største stål ikke, at du får en overlegen kniv. Du skal gøre alt korrekt og i den rigtige rækkefølge. ”

Brend rangerer de tre forskelligt.

“Jeg tror, ​​at typen af ​​stål er den vigtigste. Ved korrekt varmebehandling kan du variere fra to til fire punkter [på Rockwell hårdhedsskalaen] og stadig skære med kniven på grund af typen af ​​stål, “siger han. “Varmebehandling er anden. Med de fleste stål kan du være inden for to punkter og stadig skære med bladet. Alle varmebehandlede er ikke de samme på grund af udstyret eller deres metode. Geometri ville være den sidste, fordi hvis du bruger det rigtige stål, skal du være i stand til at få et blad til at virke godt. ”

 

Hvad sker der ved en dårlig knivslibning?

“Hvad jeg ser efter, er slibelinjerne,” forklarer Brend. “Er rullens skarpe kanter rullet? På bagsiden af ​​bladet – hvor [grind] -linjen starter – er stålet ujævnt? Jeg ser nogle hule grinder, hvor kanterne er for tynde. Hvis du rammer et hårdt objekt, vil bladet skubbe. ”

Opines Dozier: “En dårlig slib er vist med ujævne slibelinjer, skæve skærekanter eller en ikke-ensartet skærekant.”

“Dårlig slibning fremgår af adskillige telltale tegn,” Crowell. “Ujævne slibestrimler, som man ser ud fra bunden af ​​bladet. Dette er en af ​​de mere oplagte og fælles ting at kigge efter. Endvidere forsømmes overfladen på bunden af ​​området ofte. Du kan holde en kniv vandret og se ned i fladen af ​​skråningen, og den skal være glat som glas uden krusninger eller forvrængninger. ”

Jim bemærker også, at der på symmetriske mønstre som daggers skal se efter spejlvendte billeder på begge sider af bladet.

En interessant afhentning: Den perfekte slib kan kun bestemmes af, hvordan du planlægger at bruge din kniv – eller måske skal du have to eller flere knive til at dække alle baserne. Se hvordan vi sliber dine knive

Recent Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *