Lakridspiben og hvordan den blev til

Lakrids er et blankt geleret slik med en halvfast konsistens, der er aromatiseret med lakrids rodekstrakt. Det er typisk et moderat sødt slik, og fås i en række forskellige varianter som sort lakridspibe, jordbær, kirsebær og chokolade. I øjeblikket er det spioneret som en sundere snack mad, fordi den indeholder næsten ingen fedt pr. Portion. Den er lavet i en kontinuerlig proces, der involverer blanding og madlavning, danner slikket, skærer det og sætter det i emballage. Lakrids repræsenterer en af ​​de ældste former for slik med bevis for, at det blev lavet så tidligt som det trettende århundrede. Det fortsætter med at være et populært produkt i dag, der udgør en betydelig del af det over 13 milliarder dollar, årlige ikke-chokolade candy-marked. Det forventes, at lakridspibeproducenterne vil forsøge at øge det årlige salg primært ved at øge den hastighed, hvormed de kan producere slikket.

Ved at anvende sukkerraffineringsteknikker producerede arabere først forskellige typer af pastiller til farmaceutiske anvendelser. En type gylle blev smagsatte med lakridspibe, som er en indfødt plante i Middelhavet. De arabiske folk troede på, at lakridspiberoden havde vigtige medicinske anvendelser. Bevis for denne rå forgænger til nutidens lakridspibe candy antyder, at lakridspibe er en af ​​de ældste typer candy kendt.

Lakridspibe og hvilke ingredienser der er til

I løbet af det trettende århundrede blev lakridspiberod ekstrakt brugt som et lægemiddel til hoste, ondt i halsen og overbelastning. Det er sandsynligt, at købmænd, der solgte denne medicin, kombinerede det med honning til at producere de første ægte lakridspibes. Senere, da sukker var lettere tilgængeligt, blev det brugt i stedet for honning. I slutningen af ​​middelalderen var lakridspastiller, der blev støbt i uslebne støber, kendt. Ekstruderet lakridspibe slik anses for at have stammer fra Holland i begyndelsen af ​​det syttende århundrede. Det blev et af standard konfektprodukter til candyproducenter, da candyindustrien udviklede sig i midten af ​​1800’erne.

Erfarne kemikere og slik technologists udvikler lakridspibe slik opskrifter. Ved at bruge deres viden om ingrediensegenskaber og produktionsprocesser kan de oprette en række lakrids sliktyper. Ingredienserne i disse opskrifter er specifikt udvalgt til at tilvejebringe ønskede egenskaber såsom tekstur, smag og udseende. De blandes typisk sammen i vand for at skabe en homogen blanding, og så meget af vandet inddampes for at fremstille et fast produkt. De primære ingredienser omfatter sødemidler og hvedemel. Andre ingredienser såsom stivelse, konserveringsmidler, farvestoffer og aromaer er også vigtige.

Da lakridspibe er et sødt slik, udgør søde ingredienser meget af deres sammensætning. Sukker og majssirup er to primære sødestoffer. Sukker er sakkarose, som stammer fra sukkerroer og sukkerrør. Den leveres som små hvide krystaller, som let opløses i vand. Da sukker ikke er kritisk for lakridspibe tekstur, kan det være mindre raffineret og reducere omkostningerne ved lakridspibeopskriften. Majssirup anvendes typisk i kombination med sukker i lakridspibe slik. Det er en

Hvordan laver man en lakridspibe?

Lakrids modificeret form af stivelse, og som sukker, giver det sødme til lakridspiben. Det hæmmer også sukkerkrystallisation, hjælper med at kontrollere fugtbevarelse og begrænser mikrobiel ødelæggelse. Ud over sukker og majssirup er andre sødemidler undertiden indarbejdet i lakridspibeopskriften. Disse omfatter melasse, glukosesirup og andre råsukker. Nogle lavt kalorieindhold lakridspibe slik indeholder kunstige sødestoffer som aspartam (Nutrasweet). Sødemidler udgør ca. 60% af lakridspibepastaen.

Mel

Alle ingredienserne i lakridspibe skal binde sammen for at opretholde et sammenhængende produkt. For at opnå dette bruger slik teknologisk hvedemel. Hvedemel opnås ved at male hvedefrø i et pulver. Den består primært af stivelse og protein, som i kombination med vand skaber en pasta kaldet gluten, der kan strækkes og rulles uden at bryde. Disse egenskaber tillader den færdige lakridspibepasta at ekstruderes i forskellige størrelser og former. Melet er også ansvarligt for lakridspibens skinnende udseende, fordi under stivelse fremstilles stivelsen i melet. Det er typisk inkorporeret i lakrispastaen ved ca. 25-40%.

Recent Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *