kulde og brænde går hånd i hånd

Det er officielt snevejr, hvilket betyder, at det er tid til at rense pejsen og inspicere skorstenen. Det er også den ideelle tid til at opsætte din brændebunke. Sådan vælges og forberedes det bedste brændende brænde.

Vedligeholdelse af skorstenen overses ofte, men din sikkerhed er afhængig af en velrenset skorsten. Det her…

En tommelfingerregel for brænde: Tørretumbler, jo bedre. Træ består af små rør, der leverer vand fra rødderne ind i stammen og grene af træet. Disse rør kan holde vand i flere måneder efter at træet er blevet skåret. Fugtigt og vandbelastet træ brænder ikke ordentligt. Energi fra ilden skal først tørre træet, der er spildt, og røg og røg fra grønt (friskskåret træ) er stærkere forurenende.

Sørg for, at det område, hvor brænde er opbevaret, er et tørt og godt ventileret sted. Det kan være udendørs, så længe det er dækket og ikke i et område, der kan blive oversvømmet.

Se efter mørkt til gråfarget træ, hvilket vil betyde ældre og tørre træ.

Bang et par logfiler sammen. Hvis de høres hule, er det en god ting.

Træet skal være lys, hvilket betyder, at der ikke er noget vand.

Kig efter træ med krakkede ender, hvilket betyder, at det er tørt.

Vælg stykkerne med bark mangler eller trækker af. Bark har brug for fugt at klæbe til træet.

Vælg ikke det nyeste træ fra toppen af ​​bunken. Grave lidt og træk det ældste udseende, du kan finde.

Det bedste brændende brænde er ikke kun tørt, men tæt. Nut bærende træer som eg og hickory er hårdttræ og meget ønskeligt som brænde, da de brænder renere og længere. Blødere skove som fyr og asp vil brænde gennem hurtigere.

Hvordan opbevares brænde så der er tørt

Brænde solgt fra distributører sælges i volumen som en måling kaldet en ledning, som er 128 kubikmeter træ (8 fod lang, 4 fod høj, 4 fod dyb). Afhængigt af hvor meget brænde du bruger om vinteren, kan dette få flest mennesker gennem en sæson. Hvis du har brug for mindre træ, kan du købe det som en “ansigtsledning” eller “rick”, der er 8 fod lang, 4 fod høj og så dyb som længden af ​​træet.

En krydret ledning af brænde kan koste kr 200- kr 350 afhængigt af udbud og efterspørgsel i dit område. Grønne grenne sælges også til en lavere pris. Køb i foråret og sommeren for at få rabat også.

Det kan være en sjov udflugt til foder til eget brænde. Start processen om foråret eller sommeren, så træet har masser af tid til at tørre ud, før du bruger det om vinteren. Tjek dine lokale og statslige love før du går ind i skoven også.

Det bedste træ trækkes fra lave hængende grene, der snapper af let, hvilket betyder, at grenen er død. Døde træer fundet på jorden kan være en god score, men kan også være fulde af vand.

Du kan også selv hugge dit brænde

Identificer de træer og træbærende træer i dit område og fokus på træ fra de pågældende træer. Tag et par blødt træstykker, da de tændes lettere og er bedst til at tænde.

Hvis du har planer om at skære nedfaldne træer og hakke dit eget brænde, skal du være meget bekendt med, hvordan man bruger en motorsav, kil, slædeshammer og spaltning. Denne artikel fra Natural Handyman tager dig gennem de grundlæggende trin til at skære dit træ.

Recent Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *