Hvorfor opstår hvepsebo

Hvis du nogensinde har hørt en højt summende støj, der cirkler rundt om dit hoved, er chancerne, du har set eller stødt på en hveps. Mens vores oprindelige instinkt er at svømme og shoo dem væk, tænker insektet planlægger at stikke os, den første ting du bør vide er, at de fleste hveps er ensomme, ikke-stikkende sorter. Her er en anden kendsgerning om dette insekt, der kan overraske dig: der er omkring 30.000 identificerede arter.

Ofte forvekslet med en bi, en hveps er faktisk helt anderledes. Deres farvning kan variere fra gul til brun, metallisk blå og lys rød, med de lysere farvede hvepse, der normalt tilhører familien Vespidae eller stikkende hveps. En anden særskilt egenskab er insektets krop. Hvepse har et spids underunderliv og en smal talje kaldet en petiole, som adskiller underlivet og thoraxen. Hvor bier lever i kolonier i bi kuplen, opstiller væsener i stedet en nest ved hjælp af træfibre, der er skrabet og tygget ind i en papirmasse, der danner deres paraplyformede honning formet, papir hjem, der er let genkendeligt.

Hvorfor kommer hvepse til dit hjem

En grund til at hvepse søger mod dit hjem er fordi de er på jagt efter en sikker, varm oase. Mandlige hvepse dør om efteråret efter imprægneringen af ​​dronningerne, så ved vinterens indtræden søger dronningens typisk efter et beskyttet sted at tilbringe de koldere måneder. Som sådan gør dit hjems isolerede vægge og skjulte revner, sprækker og hulrum et perfekt miljø. hvepse, er social og de lever i store kolonier, et perfekt eksempel er den gule hvepsejakke. Disse hvepseboer har tendens til at være mere udbredte i hulrum i eller nær jorden, hvilket betyder at du kan finde disse insekter, der laver deres rede under dit hjem eller i dit fundament.

I de varmere måneder af året begynder dronninger at komme ud af dvale og begynder at lede efter mad. Det forklarer, hvorfor hvepsen graviterer mod dit hjem i sommermånederne, når vi plejer at bruge mere tid på vores værfter. Hvis du ser væsner, der flyver lavt til jorden, er der en god chance for, at insektet søger og præmierer på insekter, grubs eller larver i jorden. Disse typer af hvepsebo kaldes diger hveps og kan generelt stå alene. Gravhøjen søger også sukker i form af faldet frugt fra træer, spildt mad eller drikke udendørs eller bladlus honning eddike. Cicada-dræberens hvep søger dog efter cicadas æg. Vær ikke bange for navnet, da disse insekter ikke er aggressive og primært er cikader.

Hvad er det sværeste ved at fjerne hvepse

Både sociale og ensomme hvepse spiser andre insekter, som kan omfatte bladlus, fluer, larver og japanske biller samt affald fra boligejere og frugt og kød, der ligger uden for hjemmet. Husejere med haver skal også bemærke, at hvepsen er tiltrukket af duftende blomster, som vi diskuterer senere i dette indlæg.

Selv om vi har fastslået, at hveps har både proteinbaserede fødevarer og søde fødevarer, er en interessant kendsgerning, at en hveps præference for hver afhænger af årstiden. I de varmere måneder af forår og sommer søger hveps proteinbaserede fødevarer som skrot af kød. Så hvis din familie nyder en sommergrill, skal du sørge for at fjerne eventuelle rester og stykker kød, der kan tiltrække en hveps. Alternativt, i efteråret og vintermånederne, kræver hveps søde fødevarer, som sodavand, frugt og frugtsaft. I løbet af denne tid er hveps også mere aggressive i at finde ud af den mad, de ønsker. Det betyder, at hvis du har frugttræer i din gård, vil du måske afhente eventuelle faldne frugter så hurtigt som muligt, hvis du vil undgå tæpper og sørg for at fjerne eventuelle resterende sodavand eller glas juice tilbage udenfor.

Recent Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *