Hvad er godt brænde?

Det kan være utroligt forvirrende at vælge, hvilket træ der skal brændes i dit apparat. Der er så mange typer at vælge imellem, så er der beslutninger om, hvilken art, husk at al den industrielle jargon for at få dit hoved rundt. Så i en nøddeskal, her er hvad du har brug for at vide.

Åben ild

Brænd ikke blødt træ, da det kan være gnistret, og du vil ikke sætte dit ildtæppe op! Du skal se på traditionelle træstammer eller ovnstørrede hårdttræstammer.

Brændeovne

Da brændeovne er lukket, kan du brænde både hårdttræ og blødt træ.

Softwood v Hardwood Logs

Blødt træstammer kommer fra nåletræer, der er stedsegrønne med nåle og kegler. Træstammer kommer fra løvfladende bredbladede træer, der mister deres blade om efteråret.

Softwood er billigere end hårdttræ. Dette skyldes, at softwoods når modenhed til fældning i 25 – 30 år, mens hårdttræ er langsomt voksende og tager 80 – 100 år. Dette betyder, at træstræer er lettere og brænder hurtigere, og hårdttræstammer er mere tætte, tungere og langsomt brændende.

Se hvordan brænde skal vedligeholdes

Hvis du holder en af ​​hver i dine hænder, vil du mærke forskellen i vægt.

Når jeg køber bulk til en brændeovn, vil jeg anbefale at få en bulkpose med blødt træstammer og to poser med hårdttræstammer. Blødt træstammer er ideelle til at få din ild hurtigt oplyst. Når det kommer i gang, kan du bruge dine hårdttræstammer til en længere forbrænding, især natten over. Ved at bruge denne andel sparer du penge.

Hvis du vil brænde dit træ med det samme, skal du sørge for at købe tørt træ. Under 25% fugtindhold. Ovnstørret træ med et fugtighedsindhold på under 20% er det premiumtræ på markedet. Forbrænding af vådt træ kan føre til en opbygning af sod eller tjære i skorstenen eller røggas. Det ryger også.

Hvis du er superorganiseret, kan du spare penge og købe usædet træ om sommeren, der har et højere fugtighedsindhold og tørre det selv. Uforsynet betyder bare, at det er friskskåret. Krydret vil være blevet skåret i forskellige længder, men betyder ikke, at det vil være tørt. Et tæt træ som eg har brug for længere at sæson og tørre naturligt end et lettere, mere åbent træ.

Hvad er så fantastisk ved lerk?

Der er gode hårde træer og dårlige hårde træer og gode blødt træer og dårlige bløde træer at brænde. Lark er en top end blødt træ og har fordelen ved at have en dejlig aroma, når den brændes. Jeg vil ikke gå i detaljer her om, hvilke træsorter der er gode og dårlige, men kan bekræfte, at alt vores skov dyrkes i Storbritannien, og vi køber kun specifikke træsorter, der brænder godt. Pas på, hvis du ser træ fra Østeuropa (ofte solgt i kasser), da disse kan være fulde af lignende som Alder (gul farve), som er dårligt træ til afbrænding.

Chimineas, Firepits og Pizza Ovens

Enten hårdt træ eller blødt træ er fint, som med enhver ild, men bare sørg for at det er tørt.

Hvor meget træ skal jeg bestille?

Dette er ikke en nøjagtig videnskab, men som guide vil en enkelt komfur sandsynligvis kræve 3 – 4m3 hver sæson. Du skal også tænde – ca. 8 pinde pr. Brandbelysning og kun ÉN af vores Flamers naturlige brandmænd pr. Brand.

At købe i bulk betyder, at du får en bedre værdi for pengene. Vi værdsætter dog, at ikke alle har masser af lagerplads til deres logfiler, så vi er glade for at levere enkle bulkposer. Når du beregner, hvor meget plads du har, skal du huske, at vores bulkposer er ‘løsfyldt’, dvs. faldt i posen fra en højde. En 0,8 m3 stor bulk-taske vil tage mindre plads, når den stables i en bjælke butik.

For yderligere information, se nogle af vores andre blogs, eller ring os for at diskutere dine krav. Vi ville glæde os over at høre fra dig!

Recent Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *