Anlægsgartner er noget du selv kan være

Anlægsgartner har opgaver som de fleste gartnere frygter, især de nye opgaver til anlægsgartner, er ofte beskæring af planter. Det kan være overvældende at forsøge at finde ud af, hvordan og hvornår man skal begynde beskæring. Den primære bekymring er, at vi tager for meget af planten væk.

Beskæring er dog ikke så svært eller truende som man kunne forvente. Ved afslutningen af denne vejledning vil du som, anlægsgartner have viden og tillid til at tømme i alle urolige planter i din have.

Beskæring af planterne i din have kan medføre mange fordele. For eksempel tilskynder den til ny vækst, kan øge mængden af frugt vokser på træer, hjælper dig med at bekæmpe plantesygdomme, og er en af de vigtigste måder at forbedre det overordnede udseende på din have. Men fordelene ved beskæring er ikke begrænset til de allerede nævnte. Læs nedenfor for at finde ud af mere om, hvad beskæring kan gøre for din have, hvis du bruger en anlægsgartner.

Korrekt beskæring af et frugtbærende træ eller busk åbner baldakinen, hvilket forbedrer plantens ventilation og lader mere lys skinne igennem. Dette giver anlægget nok plads og energi til at dyrke flere knopper og blomster om foråret. Med sine sunde grene og knopper vil træet eller busketter kunne producere større frugter og flere af dem ad gangen, det er derfor en god ide at anskaffe sig en god anlægsgartner vejle.

Hvad er din første opgave, som anlægsgartner

Beskæring er traditionelt også blevet brugt til at ændre og forbedre plantens form. Når det gøres korrekt, kan dette i høj grad forbedre plantens dekorative egenskaber i din have. Som beskæring hjælper planter med at omdanne deres energi til de sundeste grene og stilke, det kan også hjælpe dem med at nå deres fulde potentiale, hvilket resulterer i levende og rigelige blomster.

At forlade syge eller døde blade og grene på dine planter er okay, hvis du hader planter. Men hvis du vil have din have til at udstråle vitalitet og blomstre, skal du regelmæssigt fjerne dele, der er døde eller viser tegn på sygdom. At tillade sådanne plantedele at forblive knyttet er en åben invitation til skadedyr, parasitter og sygdom for at få fodfæste på de allerede svækkede planter, dette har din lokale anlægsgartner sikkert råd for.

Begræns planternes størrelse

Flere og flere mennesker i hele Storbritannien genvinder enhver ledig plads, de kan for at starte deres egne haver. Du må dog kun have en lille gårdhave, en balkon eller et par vindueskasser til at arbejde med. Beskæringsplanter vil give dig mulighed for at styre deres størrelse, hvilket også giver plads til at dyrke endnu flere planter, dette kan en anlægsgartner løse.

Anlægsgartner hjælper med det praktiske

Som nævnt tidligere er beskæring den bedste måde at skubbe buske og træer i enhver form, du ønsker. Med tiden, tålmodighed og korrekt beskæring kan du oprette nogle virkelig vidunderlige havemesterværker, lige fra simple former til mere komplicerede former, såsom drager.

En masse haver indeholder mindst en gammel eller forsømt plante. Mange folks første tanke er at opdrætte planten og erstatte den med en yngre version. Selvom dette er en mulighed, er det en skam at ødelægge en veletableret plante, hvis den kan bringes tilbage til sin tidligere herlighed. Beskæring kan nemt hjælpe dig med at opnå dette. Fjernelse af ældre grene og stilke vil give planten den energi, den har brug for til at vokse på ny, dette kan en anlægsgartner hjælpe dig med.

Træer med syge eller rotte grene kan udgøre en trussel mod dig selv, din familie og dine naboer. Fallende grene kan også medføre dyre skader på ejendomme og biler. Hvis du ikke vil fjerne hele træet, ville den bedste mulighed være at beskære de berørte grene. Find din næste anlægsgartner hos os

Recent Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *