Altaner er som et ekstra værelse i hjemmet

Det er skønt at have en altan i sit hjem. Især hvis man ikke har en have eller en gård, er altanen en mulighed for at komme udenfor, mens man stadig er hjemme. Altaner giver mange muligheder: Man kan spise morgenmad og drikke sin kaffe der i solopgangen om sommeren og på varme dage. Det giver et område, hvor man kan have planter eller endog en lille køkkenhave, hvis arealet er stort nok. Og det giver mulighed for at grille, selvom man bor i lejlighed. Mulighederne er mange.

Derfor længes mange efter en altan, hvis de bor i en lejlighed, der ikke har noget lignende. Heldigvis er det sådan, at der i mange tilfælde kan sættes en altan på bygningen, selvom den ikke er skabt med det for øje. Der er forskellige muligheder for dette, alt efter hvilke behov og ønsker man har, og hvordan bygningen er bygget.

Forskellige slags altaner

Altantyper rangerer fra den helt lille franske altan, hvor man kan kigge ud over byen og føle, at man er udenfor, selvom man nærmest er inde i sin lejlighed. Derudover findes der et bredt udvalg af større altantyper, balkoner eller endog tagteresser. I samarbejde med en virksomhed, der tilbyder altanløsninger, kan du finde lige netop den altan, der passer til hvad du forestiller dig, og de eksisterende muligheder. Det er jo selvfølgelig enormt vigtigt, at altanen også bliver hængende, derfor er det ikke alle muligheder, der står åbne for alle altanprojekter.

Det kan i nogle tilfælde endog være ganske besværligt at få lov til at lave en altan, der efterkommer ens egne ønsker. En god idé er at tage den virksomhed, du vil have til at bygge, med på råd. De kan give god vejledning og assistance gennem projektet.

Regler om altaner

Om du kan få sat en altan op, hvor stor den må være og andre regler omkring nye altaner findes forskellige steder. Bygningsreglementet er det vigtigste at undersøge, og gælder for hele landet. Heri sættes forskellige generelle krav til Altan fliser, som blandt andet handler om altanens størrelse, og hvordan den påvirker lysindfald – især i underliggende lejligheder. Derudover har de enkelte kommuner ofte nogle retningslinjer for opførsel af nye altaner. Og enkelte bygninger kan også have deres egne regler. Det kan der være mange grunde til, både sikkerhedsmæssige, men også i forhold til at opretholde en bestemt æstetik. Undersøg derfor reglerne disse steder, før du kommer for godt i gang med dit altanprojekt.

Før altanen endeligt kan bygges, skal du også have en byggetilladelse. Dette kan være ret omfattende, og det kan derfor betale sig at forberede ansøgningen om denne i god tid. Der skal forskellig dokumentation til, blandt andet plantegninger og lignende, og det koster også et gebyr at indlevere denne ansøgning. Ligeledes kan det tage et stykke tid, før ansøgningen er behandlet. Når først du har fået en byggetilladelse, kan du gå videre med altanprojektet sammen med den virksomhed, du vil have til at opføre altanen.

Recent Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *